Ako na to: Vlčie maky



Vedeli ste, že kvety vlčieho maku nemajú žiadnu vôňu? Hodia sa však ako krásna predloha pre efektný a sviežo pôsobiaci Nail Art. Dnes som do našej rodnej slovenčiny prepracovala jednu z mojich obľúbených ukážok nechtového dizajnu. Ukážem vám ako vypracovať motív s vlčími makmi, ktorý pôsobí originálne a výtvarne čisto. Technika nie je veľmi náročná, vyžaduje si len cit pre kompozíciu. 


Najlepšie sa vám bude pracovať s farebným akrylomštetcom na akryl. Ja sama sa však nebránim ani zdobeniu nechtov zdobiacimi alebo úplne obyčajnými lakmi. Šikovné ruky predsa kadečo s prehľadom zvládnu... :)


Ukážme si postup pri kreslení motívu podľa NailsMag:









Krok 1:
Vytvorte na nechtoch biely akrylový podklad. 
Ak nepracujete s nechtovými tipmi, ale maľujete svoje prirodzené nechty, pripravte si základ z obyčajného bieleho laku.




Krok 2:
Použite tmavozelenú farbu a pomocou štetca nakreslite dve steblá trávy vychádzajúce z pravého dolného rohu nechtu alebo nechtového tipu ako na obrázku. Pokračujte a niekde bokom si primiešajte k tmavozelenému akrylu malé množstvo žltej a bielej akrylovej farby na nechty. Získate tak svetlejší zelený odtieň na stonky a listy vlčieho maku. Nakreslite medzi tmavozelené steblá trávy stonku (ako na obrázku).

Pokiaľ maľujete lakom na nechty, budete musieť pracovať rýchlejšie, aby vám laky, ktoré budete miešať rýchlo nezaschli a následne nezanechávali na nechtoch hrbolce. Odporúčam, aby ste si vopred pripavili malinkú nádobu na miešanie. Stačiť bude uzáver z pálenky alebo niečo podobné.
 



Krok 3:
Rovnakou farbou namaľujte štetcom na akryl v blízkosti načrtnutej trávy aj malé lístky. Postupujte podľa vzoru na obrázku.




Krok 4:
Použite červenú akrylovú farbu a podľa obrázka ňou načrtnite dva červené kvety. Vytvoríte ich tak, že namaľujete dva asymetrické ovály v blízkosti namaľovanej stonky a trávy.
Pomedzi zelené lístky urobte tri červené bodky symbolizujúce ďalšie kvietky vlčieho maku. Na záver vyplňte pomocou štetca vnútro veľkých kvetov čiernym akrylom/lakom. Po zaschnutí naneste top coat a svieži jarný motív je hotový.
 


 
Ako sa vám páčila táto ukážka? Trúfli by ste si ju namaľovať samy? A vlastne, je podľa vás krajšie ozdobiť všetky nechty alebo len niektoré a ostatné iba namaľovať jednofarebným lakom? 
Napíšte mi vaše názory do komentárov.


Majte sa krásne a buďte krásne! :)

Komentáre

  1. Tak toto je hotové umenie! Páčia sa mi krásne nechty, aj o tie svoje sa rada starám, no niečo takéto by som zrejme nikdy nezvládla. :))

    http://svetavonu.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Lívia, ďakujem za komentár - zapísal sa do dejín, keďže je na tomto blogu úplne, ale úplne prvý! :)

      A tie nechty sú úplne ľahko zvládnuteľné, keď máš po ruke nejaké tie inštrumenty na zdobenie. Aj mne to pripadalo kedysi náročné, ale keď som sa dostala k návodom, zistila som aké to je easy-pízy...:)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára