4 internetové stránky na nákup oblečenia ONLINE: Časť #1 ASOS

Rozhodla som sa, že sa s vami podelím o svoje tipy na nákup oblečenia online. Tieto stránky sa mi osvedčili a oblečenie tam kúpite, aj keď nemáte práve ideálne proporcie. To býva často problém v bežných obchodoch a nákupných centrách. Bude to seriál a postupne odkryjem 4 svojich favoritov, na ktorých je spoľahnutie. Takžé tadááááá... začíname britským e-shopom ASOS. :)





ČASŤ PRVÁ: ASOS.COM


Je to jeden z mojich obľúbencov. Najmä preto, že doručenie je rýchle, spoľahlivé, bezpečné a vždy tam nájdem niečo dobré bez ohľadu na ročné obdobie a sezónu. Rôzne značky, rôzna kvalita, cenové rozpätie a takisto strihy na rôzne typy postáv - od malej (nájdete označené ako petite), bežnej, vysokej (označená tall) až po moletky so sexi krivkami (curve). Asos nepredáva iba iné značky, ale ponúka aj vlastnú kolekciu oblečenia, v ktorej presne nájdete vyššie spomenuté strihy. Na svoje si tam prídete či nosíte veľkosť 34 alebo 54. Na Asose skrátka spoľahlivo nájdete moderné a pekné oblečenie a kvalitné oblečenie na každú postavu.




Keďže viem, že väčšina Sloveniek je šetrná a to, čo my vnímame ako drahé, v zahraničí môže byť vnímané skoro ako zadarmo, prikladám aj pár rád ako nakupovať výhodne:

1. zaregistrujte sa - dostanete úvodnú zľavu
2. filtrujte oblečenie v cene od najnižšej po najvyššiu
3. rovno zamierte do sekcie SALE/OUTLET a vyberajte zľavnené a výpredajové oblečenie
4. ak nájdete podarený kus oblečenia, ale cena sa vám nepozdáva a ste schopné naň nejaký čas počkať (napr. mesiac), odložte si ho do wishlistu (SAVE TO LATER) a občas skontrolujte, či sa jeho cena neznížila



Poštovné a balné:
Podržte sa! Asos posiela na Slovensko z.a.d.a.r.m.o!!! Pokiaľ objednávka neprekročí 30 eur, tak za poštovné síce zaplatíte 3 eurá. To je však menej ako z niektorých slovenských e-shopov...

Doba doručenia:
Závisí od toho, kde bývate. Žiaľ, moje zlé skúsenosti boli s doručovaním do Bratislavy, ktoré so sebou priniesol niekoľko po sebe idúcich stratených zásielok. Navyše bolo doručenie veľmi zdĺhavé. Ak máte tú možnosť, radšej si to nechajte poslať inde. Vtedy klasické doručenie potrvá tak týždeň (opäť konkurencieschopné slovenským e-shopom). Ak zvolíte expresné doručenie alebo hodnota objednávka dosiahne sumu, kedy Asos automaticky posiela objednávku kuriérom zadarmo, príde vám balíček zhruba za 3 - 4 pracovné dni. Aj v prípade, že zásielka nedorazí, stačí napísať zákazníckem servisu. Ak sa predsa len neobjaví, ASOS vám ten istý tovar pošle znova alebo vám vráti peniaze, ktoré ste zaplatili.

Vrátenie tovaru do Asosu:
Ak vám oblečenie nesadne, prišlo vám niečo iné, nepáči sa vám to alebo je akýkoľvek iný problém, môžete nepoužité oblečenie vrátiť do 28 dní od doručenia. To je mega dlhá doba na rozmyslenie, čo poviete? :) A navyše je to bezplatné! Objednávku len zaregistrujete v online systéme, vytlačíte si podací lístok a odnesiete na poštu. Poštovné hradí Asos, vy neplatíte nič a ešte je zásielka aj trackovaná, takže viete, kde sa nachádza.

Máte nejaké otázky? Nepripadá vám zvláštne, že zahraničný e-shop ponúka také zvýhodnenie oproti tomu, čo nám za doručenie naúčtujú tunajšie obchody?

Neváhajte sa opýtať v komentároch prípadné otázky či opísať, či a čo ste si už v Asose kúpili.
Shopoholizmu zdar! :)


Komentáre

  1. perfektne tipy, diky! mne najviac vyhovuju cool veci z https://www.clubin.sk/ ale vyskusam aj toto

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára