Ako na to: bodkované ornamenty na nechtoch

Nail Art folklórny motív
Ornamentálny motív na nechtoch
Orientálne vzory sú jedným z najvďačnejších motívov zdobenia nechtov, oblečenia aj interiérov bytov. Základ tvoria geometrické tvary – oblé aj rovné línie, ktoré v kompozícii vytvárajú najčastejšie rastlinné motívy. Ukážka, ktorú som tentokrát dala dokopy podľa magazínu Nailsmag je pomerne jednoduchá, ale veľmi zaujímavá.
Pôsobí ornamentálne, ale zároveň trochu folklórne, čo mne osobne dosť imponuje, keďže folklórny štýl sa mi v poslednej dobe páči čoraz viac úplne na všetkom a je spojený aj s kultúrou Slovenska, takže nemám pocit, že by som zrádzala vlastné korene...;)


Návod na zdobenie:
Pracovať budeme s obyčajnými lakmi na nechty, ale ak máte po ruke akryl na nechty alebo iné čarovné nástroje nechtových dizajnérok, pokojne ich vezmite do ruky.




Krok 1:
Nalakujte nechty alebo nechtové tipy lakom v tmavočervenom odtieni. Ak chcete pôsobiť viac slovensky, odporúčam vymeniť tmavočervenú za bielu alebo krémovú farbu laku na nechty.

Nail Art folklórny motív
Ornamentálne nechty 1


Krok 2:
Po zaschnutí laku namaľujte na nechty biele bodky v rôznej veľkosti, a to od najväčšej po najväčšiu. Bodky maľujte vždy v jednej línii a snažte sa dodržať ich rozmiestnenie rovnako, ako vidíte na obrázku. (Ak ste namiesto tmavočerveného podkladu použili biely, urobte namiesto bielych bodiek červené, čierne alebo iné...)

folklórny štýl maľovanie nechtov
Ornamentálne nechty 2


Krok 3:
Použite modrý lak s glitrami a vybodujte ním priestor medzi bielymi bodkami. 

nechtový dizajn ako na to
Ornamentálne nechty 3


Krok 4:
Zoberte si svetlomodrý lak na nechty. Vybodkujte ním voľný priestor medzi glitrovanými a bielymi bodkami v strede nechtu. Potom svetlomodrým lakom podčiarknite bodkovanú líniu v hornej aj dolnej časti nechtu, a to rovnako ako vidíte na obrázku. Čiary nakreslite tak, aby sa postupne zužovali.

nail art folkový štýl
Ornamentálne nechty 4


Krok 5:
Oba voľné rohy nechtov – horný aj dolný, nalakujte transparentným lakom s glitrami. V prípade potreby opäť použite modrý glitrovaný lak na stred nechtu tak, aby bodky, ktoré ste tam namaľovali vyzerali ako kvet. Po zaschnutí glitrového laku nechty na záver prelakujte priehľadným lakom, čím zabezpečíte dlhšiu trvácnosť vašej manikúry. Hotovo!

nechtový design ornamenty
Ornamentálne nechty 5



Zdroj: http://www.nailsmag.com/demosteps/91600/dotty-details

Komentáre